Projectes Residents

 

Actualment un gran nombre d’artistes treballen en grup o implicant altres col·lectius en els seus propis projectes. Per poder donar servei a aquesta tipologia d’artistes oferim la possibilitat d’utilitzar altres espais de forma ocasional transformant el centre en una plataforma de reunió i debat, de treball i de producció. També, en alguns casos, hi ha artistes que demanen un espai per a poder realitzar un projecte concret o artistes als quals la seva dinàmica de treball no requereix d’un espai concret per treballar. D’aquesta modalitat sorgeix el concepte dels projectes residents que va iniciar-se el 2006 amb el projecte Rieres i Rambles generat pel col·lectiu Stalker.


Marc Salicrú
(Mataró)

Actualment cursant 2n de Batxillerat Artístic a l’Escola Pia de Mataró. Intento d’una manera desenfrenada introduir-me i obrir un petit camí en aquest àmbit de bojos. Al prematur del grup sempre li toca aprendre i conèixer, i la sort és la de tenir l’oportunitat de fer-ho envoltat de companys, amics i artistes que t’obliguen a seguir endavant, creant, pensant, trobant el lloc en la recerca.

Amb una fixació de caràcter cineasta, intento construir un llenguatge personal a cavall de la fotografia, l’animació, el vídeo i el so, amb un aspecte material influenciat per la pintura, el dibuix, l’instal·lació i la ironia que captiven la meva motivació creativa i el poder d’una intenció original.


Tejido Conectivo, d´Oriol Sànchez, Luis Macías i Adriana Vila.
Projecte videogràfic.
(Barcelona)

El col·lectiu s’origina a partir del treball conjunt dels artistes independents Adriana Vila, Oriol Sánchez i Luis Macías que, en la recerca de narratives audiovisuals experimentals, van convergir en la idea d’ampliar els resultats a una posada en escena arriscada, definida per l’ús de pel·lícules antigues però projectades com a actes preformats i efímers.

El col·lectiu es proposa realitzar obres en forma d’instal·lacions i performances de multiprojecció simultànies que puguin crear una experiència estètica diferent a la relació convencional amb les pel·lícules, de manera que es fa necessària la presència activa dels propis espectadors, estimulant-los a relacionar-se amb el procés elaborat i visible de les projeccions en super 8 i 16mm.

El punt de partida comú consisteix en una aposta per la recuperació de pel·lícules en 16mm i super 8 (oblidades i deteriorades), reconeixent el seu valor de patrimoni cultural i generant noves relacions visuals. A partir de l’ús de materials tècnics i artístics obsolets es reelaboren noves narratives i propostes artístiques, treballant el cinema com a esdeveniment i evidenciant la seva materialitat.


Adrià i Jonàs Sala.
Projecte videogràfic.
(Mataró)

Flávia Paiva
(Brasil)

Durant el mes de juliol, l’artista brasilera Flávia Paiva, desenvoluparà  el seu projecte “Mecha em Tramas”, una composició de flocs de cabells sobre un teler que han estat donats per la gent. Una invitació per al coneixement mutu, l’intercanvi, i el diàleg amb l’altre. És la creació d’una xarxa. Una pantalla que s’omple de cabells naturals.

“lligar persones, lligar llocs. Trama de flocs de pèl natural. Pèl fos del cos, la peça de cos, que em porta a un altre, l’individu, que estan fora del meu cos, en relació al meu interior. L’experiència de la vida quotidiana entre la gent”.

Part del treball es durà a terme en una pàgina web i a les xarxes socials continuant la relació entre els artistes i els participants (work in progress).

Flaviapaiva007@hotmail.com
www.wix.com/flaviapaiva/portifolio